Medlemsavgift

.

Medlemsavgiften för scouter i vår scoutkår är 225 kr per termin.
I avgiften ingår medlemskap i scoutkåren, i Södermanlands Scoutdistrikt och i Scouterna (den nationella organisationen), liksom en försäkring som gäller under scoutaktiviteter.
Alla medlemmar får tidningen SCOUT.

Avgiften betalas mot faktura. Det går att anmäla sig till e-faktura, så sparar vi papper och portokostnader!

I avgiften ingår de flesta av våra aktiviteter, men ibland tillkommer avgifter på lite större aktiviteter som övernattningar, hajker och läger.

Ledare och övriga vuxna som arbetar aktivt och ideellt i vår scoutkår betalar 100 kr per termin i avgift. Denna reducerade avgift gäller även för små och stora deltagare i familjescouting.

Scoutdräkten

.

Scoutdräkten är vår scoutskjorta, alternativt T-shirt eller pikétröja, i vår egen färg som kallas ”majolicablå”. Dessutom har vi en särskild scouthalsduk.

Scoutskjorta/tröja och halsduk har scouter över hela världen som sitt gemensamma kännetecken, men färgen varierar mellan länderna. När vi har scoutskjortan/tröjan visar vi att vi tillhör samma ”lag”.
På scoutskjortan sätter vi även olika märken som visar var vi kommer från, och vad vi varit med om och lärt oss.

Scoutdräkt kan du köpa på Scoutshopen, som också säljer andra scout- och friluftsprylar, böcker med mera.

Om du beställer via scoutkåren (kontakta Karin Lindblad Augustsson) slipper du fraktavgift, och får hjälp med vilka märken du bör ha. Du får fler märken när du lär dig saker, varit på läger och annat.

OBS När du beställer via scoutkåren får vi automatiskt en återbäring på 5% av summan du handlar för till vår scoutkår. Men vi kan även få återbäring om du beställer själv via Scoutshopen - välj i så fall Katrineholms Scoutkår som "Förmånstagande scoutkår"!

I Scoutgården finns provskjortor i de mindre storlekarna, för de scouter som vill testa storleken – fråga din ledare om du vill prova!
På Julmarknaden i november brukar vi ordna försäljning av begagnade, urvuxna scoutkläder.