Scout-DM i Katrineholm – förstaplats för upptäckarna!

.

4-5 maj genomfördes årets distriktsmästerskap för alla scouter i Södermanland – hos oss i Katrineholm, och i strålande väder! Åtta äventyrarpatruller och några utmanare startade på lördagen vid Scoutgården, med ett äventyr i Sagan om ringen-anda.

Det hela inleddes med ett hemligt meddelande och uppgiften att besegra den lodräta klippväggen (klätterväggen) där karta och startkort för varje patrull väntade längst upp. Vandring med diverse kontroller, och en kort paddling över ”Stora floden” ledde fram till Scoutstugan och lördagens sista stationer. Övernattningen skedde i tält och vindskydd runt Vargens kåk.

På söndagen anslöt spårare och upptäckare vid Scoutstugan. Där var det sju patruller i varje gren, som genomförde hela sin tävling under söndagen, och äventyrarna klarade sina sista kontroller. Eldning, surrning, knopar, naturkunskap, chiffer, sjukvård, hinderbana och samarbete var några av aktiviteterna scouterna fick prova på.

Våra spårare från Rävungarna kom på femte plats, äventyrarna från Rovfåglarna tog en delad andraplats – och bäst lyckades upptäckarna i patrullen Gott och Blandat, som kom etta och tog en ny inteckning i vandringspriset. Totalt var det uppåt 200 personer som var på plats vid Scoutstugan på söndagen.