Vässarö - sommarläger 2015

.

Under vecka 31,  25/7-1/8, var Katrineholms Scoutkår på Vässarö tillsammans med Flens och Sparreholms scoutkårer. Upptäckarna och Äventyrarna var där hela veckan och Spårarna anslöt på onsdagen 29/7. Totalt var vi ungefär 90 scouter, ledare och föräldrar. Vässarö ägs och förvaltas av Stockholms scoutdistrikt och är belägen i Stockholms norra skärgård emellan Grisslehamn och Öregrund.

 

Veckan bjöd på växlande väder, allt från strålande sol till regn, men humöret var på topp hos alla. Alla grupper deltog i olika aktiviteter som t.ex. segling, paddling, hinderbana, woodcraftspår och knopspår. Fler mindre grupper erövrade Vässarös vänskapsmärke genom att integrera med andra scouter, både svenska och utländska som befann sig på Vässarö samtidigt. Äventyrarna genomförde en fotoorientering och byggde flottar, och Upptäckarna begav sig en eftermiddag ut på en lång promenad över ön och tittade på bunkrar som finns kvar sedan andra världskriget. Den kanske mest uppskattade aktiviteten av alla under veckan var trapperspåret.

Under veckan var alla scouter indelade i grupper och hjälpte till med matlagning, disk, eldning och vedhuggning. Då Upptäckarna ännu inte har Yx- och sågbevis fick de träna på detta under överinseende av ledare.

Trots en tidig morgon gick resan hem bra och det var två bussar med trötta scouter som kom hem på sena eftermiddagen lördagen 1/8. 

IMG1854
IMG1883
IMG1982
IMG1923
IMG1895
IMG1872
IMG1860
IMG1925
IMG1979
IMG2004