Julmarknad på Scoutgården 23 november

.

Det var full fart i Scoutgården i söndags, både inne och ute. Det var den traditionella julmarknaden och det var många som tagit sig dit. Ute fanns det tjusiga kransar och julgranar att köpa. Man kunde roa sig på "scouttivoli" eller sitta på stock och mysa vid en eld. Varm korv med bröd smakade bra.

Inne i Scoutgården var det trångt. Som vanligt var det lottförsäljning och lotterna gick åt snabbt. Scouterna i de olika avdelningarna hade fixat godsaker och lite julpyssel som såldes. Julförsäljningssaker som ljus, adventskalendrar och almanackor kunde man köpa. Scoutdräkten kunde kompletteras med märken. Det var också bytesmarknad, där man kunde komma över jackor, scoutskjortor, skridskor m.m. Någon hade skänkt en gammal scouthatt, som man kunde ge ett bud på. Som vanligt var det rusning till brödförsäljningen. Månntro man kunde få tag i något riktigt gott att festa på hemma.

I den ena flygelbyggnaden var det kaffeservering och kaffe- och saftdrickarna bjöds på sångunderhållning av Fanny, Tove, Stella och Tuva. Så tjusigt. Det var en trivsam eftermiddag som också gav en bra slant till scoutverksamheten i Katrineholm.